shutterstock_127785641

Att inte behöva bekymra sig om pengar, att kunna leva ett lugnt liv på passiv inkomst är verkligen drömmen. Att få ekonomisk frihet kräver disciplin, bra idéer och en hel del hårt arbete. 

Det finns olika vägar för att försöka nå ekonomisk frihet, där du kan jobba om du vill och jobba för att det är kul, inte för att betala räkningar.

Lotto

Att vinna på lotto är så klart det ”enklaste” sättet att bli miljonär på kort sikt. Men chansen att det händer just dig är väldigt, väldigt liten. Det kostar också mycket pengar som du hellre kunnat spara. Att köpa en lott eller spela ett casinospel då och då kan man självklart unna sig om man tycker det är skoj, men att försöka bli ekonomiskt oberoende genom pengaspel förblir nog bara en önskedröm.

Aktier

Vi har pratat om aktiesparande tidigare på den här sajten. Det är ett av de säkraste korten för att få in pengar i privatekonomin. Det finns personer som satsar helhjärtat på aktier för att kunna leva på de passiva inkomsterna senare i livet. Här krävs det dock att man förstår hur aktiemarknaden fungerar och är väldigt aktiv. Man måste hålla koll på börsen, vara beredd att investera mycket pengar och leva med risken att ett dumt drag kan kosta flera tusentals kronor.

Warren Buffet, av de mest kända investerarna, ger många bra tips när det kommer till att investera i aktier. En av dessa är att inte köpa aktier i företag som du inte förstår dig på. Han är själv god vän med Bill Gates men eftersom han inte förstår sig på hur datorer eller programvaror byggs upp och skapas, köper han inte aktier i Microsoft. Ett annat bra tips är att satsa på företag vars produkter alltid är efterfrågade: alltså produkter som man alltid måste ha.