För vissa är klockan inte bara en praktisk och snygg detalj i resten av din outfit. Den är även en statussymbol och kanske, om du är en samlare, även en investering. Om du håller med kanske du letar efter den perfekta klockan vad gäller stil, klass och status. Kanske denna kan passa.

En klassisk stil

För att vara säker på att din klocka inte bara ska vara en investering här och nu, ska du köpa en som inte går ur stil. En klassisk stil på klockan garanterar att den håller minst ett fem decennium. Leta efter enkla former, rena detaljer och bra material. Kolla efter klockor gjorda av urmakare som tillverkat klockor av erkänt bra kvalitet. Exempelvis Rolex, Tag Heur, Seiko eller Breitling.

Samla

Om du gillar klockor och har råd finns även möjligheten att samla klockor. En klassisk klocka av välkänt märke kan öka i värde med åren. Det finns även folk som säljer klockor och samlar-objekt på nätet eller via andra kanaler. Oavsett om du bara vill ha en snygg och bra klocka eller vill samla så är det är bra investering eftersom det är en modedetalj som håller länge. Du kanske kan ge bort den till ditt barn så den får gå i arv i generationer.