Det gäller att utnyttja RUT på bästa sätt och det finns många olika arbeten som man kan få göra avdrag i form av RUT. Städning är nog det vanligaste som man använder detta skatteavdrag för. För många familjer så är tiden en stor anledning till att man använder sig av skatteavdrag som RUT. Vi försöker förklara på ett enkelt sätt hur detta fungerar i denna artikel.

Genom att Assista som städföretag gör att du inte bara får ditt hem städat utan du får även tid över för annat. Du betalar 50% av den arbetskostnad som uppstår vid varje städtillfälle. Är du under 65 år så får du RUT upp till 25 000 kronor. Är du över 65 år så är summa 50 000 kronor som gäller. De arbeten förutom städning som räknas in som RUT-arbete är det som innebär hushållsarbete som exempelvis gräsklippning, snöskottning med mera.

Det är företaget som utför arbetet som sköter om RUT-avdraget. Så som privatperson så behöver du inte göra mer än kontrollera att avdraget är gjort på den faktura du får. Du får också meddelande från Skatteverket hur mycket skatteavdrag som gjorts och du kan även se i din deklaration om hur mycket som avdraget har varit under året som gått. Det finns stora fördelar att nyttja detta skatteavdrag. Fundera på om detta kan vara något för er familj att använda sig av för att få mer tid över till annat.