Vid köp av bostadsrätt

De flesta gångerna så är det inga problem när man köper sin bostadsrätt utan allt fungerar exakt som det ska. Men det kan finnas tillfällen då det inte riktigt blir som man tänkt sig. Det gäller att man har bra koll på hur det fungerar och så att man inte blir lurad på något sätt vid en bostadsaffär.

Få hjälp vid problem

Vid köp av bostad så kan mäklarna hjälpa dig till en viss del. Men det kan även uppstå saker som man inte har full koll på. Fel i bostadsrätten som man upptäcker i efterhand är en av de vanligaste problemen som kan uppstå. Om man inte själv kan lösa detta så kan det vara bra att få hjälp vid problem med eventuella dolda fel som upptäckts och som säljaren inte vill ta något ansvar för. Som privatperson så kan det vara besvärligt att hävda sin rätt och det kan finnas anledning att få hjälp av bostadsjurister med detta.

Fel som upptäckts i bostaden

Om det är fel som upptäckts i bostaden så ska detta meddelas till den som sålt bostaden, inte till mäklaren. Försök inte lösa något på egen hand om det är stora fel som upptäcks i bostaden. Upp till två år efter ni köpt er bostad kan reklamationer göras. Allt som ni själva gör att få konsekvenser som kanske inte är så bra för er. Utan försök att få till en förlikning med säljaren och att det är den som ska åtgärda felen som ni sett i efterhand. Anlita inte egna hantverkare som fixar till felen utan låt säljaren lösa detta.