Det är många som tvingats arbeta hemifrån på grund av COVID-19 pandemin. Många har uppskattat detta och har inga planer på att återvända till kontoret. Andra vill inget hellre än att återvända. Många saknar sina kollegor, andra saknar kontorets bekvämligheter och vill slippa sitta i soffan och arbeta. Har du ett effektivt hemmakontor slipper du jobba från soffan.

Möbler och förvaring

Det första du behöver göra för att organisera ett effektivt hemmakontor är att hitta rätt plats i din bostad. En tom klädkammare eller ett hörn kan bli ett bra kontor. Du bör se till att du har bra belysning, en bekväm kontorsstol och praktisk förvaring så du kan jobba effektivt i ditt kontor.

Kontorsmaskiner

Du behöver förstås en dator. Är du anställd kanske din arbetsgivare kan ordna en åt dig. Du kommer också att behöva skrivare, kopiator, skanner och kanske en fax. Köp en bra kombinationsmaskin så slipper du köpa flera olika apparater. En telefon med ett separat jobbnummer som du kan stänga av när arbetsdagen är slut är också bra. Att hålla isär arbete och fritid är viktigt när man jobbar hemifrån.

Förbrukningsmaterial

Liksom på ditt vanliga kontor behöver du förbrukningsmaterial som papper och annat i ditt hemmakontor, hitta det du behöver online.