Det är viktigt att som företagare skilja på privatekonomin och företagets ekonomi. Även om det är en enskild firma som man bedriver så måste man se till att sköta detta enligt lagar och regler. När du startar ditt företag så se till att skapa rutiner och den bokföring som passar dig och din enskilda firma bäst.

Bokför enligt de regler som är uppsatta

Alla ekonomiska händelser som sker inom företaget ska bokföras enligt de regler som är uppsatta. Det finns fantastiska bokföringsprogram som man kan använda sig av. Har du en nettoomsättning som är under 3 miljoner så kan du i enskild firma göra ett förenklat årsbokslut. Du kan med fördel anlita ett bolag för redovisning i Borlänge då det idag inte spelar så stor roll var din redovisningskonsult eller revisor idag sitter. Tack vare Internet så kan bokslut och annat skickas via en speciell fil mellan varandra.

Tumma aldrig på reglerna

Tumma aldrig på reglerna utan håll din privata ekonomi och företagets skilda åt. Rent juridiskt så är det ingen skillnad mellan företagets ekonomi och den privata ekonomin när man driver en enskild firma. Det överskott som verksamheten företaget blir beskattningsbar inkomst för näringsidkaren. Om du undrar över något så kontakta din bank eller rådgivare på ditt Skattekontor. Om du anlitar en redovisningsbyrå så kan du få svar på dina frågor även där.